Sociedad
ELECCIONS COMUNALS

El PS renuncia a presentar llista a la Massana per falta de candidats

Sergi González acompanyarà Dolors Carmona a la capital mentre que a la resta de parròquies se segueix negociant

La presidenta del PS, Susanna Vela. / Arxiu PS

Andorra la Vella

El PS renuncia a presentar llista a la Massana per falta de candidats.

La formació ha decidit no presentar candidatura a la parròquia després de no haver estat capaç de conformar una plataforma amb qui sumar forces, ja que amb els actuals efectius del partit no poden conformar una llista amb garanties per desenvolupar el seu programa, tal i com ha explicat el secretari d'organització socialdemòcrata, Pere Baró. Ha afirmat que "guarden forces" per intentar-ho d'aquí a quatre anys.

S'albira per tant un escenari de candidatura única en aquesta parròquia.

Per altra banda, tampoc s'ha avançat en els pactes a les altres parròquies i segueixen negociant a Sant Julià, a Ordino i a Canillo. A Escaldes es vol presentar una llista pròpia però no surten els noms i, en canvi, sí que s'ha tancat la dubla d'Andorra la Vella formada per Dolors Carmona i Sergi González, mentre que a Encamp encara busquen qui acompanyi David Ríos de número dos.

Dissabte el comité directiu aprovarà les candidatures que s'han de fer públiques el dilluns quan finalitzi el termini per presentar-les.

Acord entre DA i L'A a la capital

Mentrestant, l'acord entre Demòcrates i Liberals a la capital ja s'ha tancat per fer llista conjunta.

El comitè parroquial de Demòcrates per Andorra va validar ahir la darrera oferta que havia fet la cònsol major, i aspirant a la reelecció, Conxita Marsol, per integrar els liberals a la seva llista. En concret els oferia les posicions 4 i 8 de la candidatura, una proposta que la formació blava ja havia acceptat en el comitè parroquial que van celebrar diumenge. D'aquesta manera, liberals accedeix a renunciar a la plaça de cònsol menor, com volia, i Marsol els garanteix un millor lloc en cas de revalidar el consolat.

En aquest acord ja hi és SDP, amb qui es va tancar fa dies, mentre que amb la Coalició d'Independents de Jordi Minguillón encara no està fet, tot i que els dues parts s'havien emplaçat a parlar-ne.

Mortés tanca un acord amb L'A i SDP

De la seva banda, el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, liderarà una coalició formada per DA, L'A i SDP, on la número dos serà la fins ara consellera de Liberals + Independents, Eva Choy. L'acord permetrà unir totes les forces de la parròquia excepte el PS el qual encara ha de veure amb qui presenta candidatura, si és que ho pot fer.

Per altra banda, la seva companya de legislatura, Sandra Tudó, desvinculada del partit després que s'anunciés la intenció de governar amb Demòcrates, se la vincula a una plataforma encapçalada per Eric Bartolomé.

Liberals, en solitari a Escaldes

Liberals d'Escades, de la seva banda, anirà en solitari a les eleccions després de trencar-se el pacte amb demòcrates pel futur del Clot d'Emprivat.

Així ho va decidir ahir la formació en comprovar que Democràtes no està disposat a modificar el pla d'urbanisme per la zona de major creixement potencial d'Escaldes. Segons afirma el conseller del comú Higini Martínez-Illescas, la voluntat del partit era pactar però mantenit un programa conjunt que passava per permetre un distribució diferent dels metres de construcció que es permet al Clot d'Emprivat.

Davant la negativa Demòcrata, la qual titllen d'"immobilista", assegura que no volen ser "palmeros" d'aquest partit. Per això ara buscaran formar una coalició per presentar-se a les eleccions.


Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00