Sociedad

Unes Fires inèdites sense barraques ni concerts

L'alcaldessa es compromet a buscar un cap de setmana d'hivern on fer els concerts

Oques Grasses

Ni Oques Grasses ni Zoo ni Lildami actuaran aquest cap de setmana i el que ve a Girona. El govern ha près aquesta decisió després de veure els disturbis de la setmana passada a la ciutat que es van estendre precisament per la zona de barraques.

Policia Municipals i Mossos han elaborat un informe en què no asseguraven poder garantir la seguretat dels concerts, en una moment en què s'acostumen a aplegar més de 5.000 persones.

L'alcaldessa de Girona Marta Madrenas es compromet a buscar un cap de setmana a l'hivern per programar els concerts de barraques.

També se suspenen els castells de vigília, la tronada i el correfoc. Els focs de l'últim dia i la resta d'actes es mantenen.

Festa de dia

President Xai i la Black Music Big Band són les dues únics actuacions que s'havien de fer a La Copa i que es faran ara al parc del Migdia de Girona en un nou format per compensar els concerts cancel·lats de les barraques.

Seran tres dies: demà dissabte i divendres i dissabte de la setmana que ve, entre les 12 i les 3 del migdia.

Unirà La Copeta amb (actuacions musicals infantils), amb altres bandes com Relat, un grup revelació gironí de reggae-dub.

En el futur, el regidor de Cultura Carles Ribas ha promès hi haurà concerts a La Copa, per mantenir la majoria de grups que s'havien anunciat, com Oques Grasses i Lildami. Serà en un cap de setmana d'aquest hivern.

Sobre els concerts de nit, el govern defensa que hi ha oferta suficient i que els joves podran seguir sortint a la nit i gaudint de les festa.

Entre els canvis, un que ja es pot veure... La fira d'artesania que es feia davant dels jutjats i a la plaça Independència, i que ara s'ha mogut a La Copa. Els motius, segons l'ajuntament: que La Copa no quedés buida, i facilitar que hi puguin haver manifestacions davant dels jutjats.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00