Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 14 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Mor Jordi Muxach, el pastor de La Coloma

La seva participació a concursos de gossos d'atura el va fer famós amb el crit de 'Jau, Coloma!'

Jordi Muxach en un concurs de gossos de tura /

Jordi Muxach es va fer molt popular com a pastor i criador de gossos d'atura amb els que va guanyar més de 90 campionats d'arreu de Catalunya. També va ser el primer no basc que es va proclamar dues vegades campió del prestigiós concurs d'Oñati, considerat el campionat d'Espanya.

Ara participava en campionats de la modalitat Special Border Collie, reservats a gossos d'aquesta raça i n'organitzava un a Vidrà i un altre a Torroella de Montgrí coincidint amb la Fira de Sant Andreu.

Especialment popular va ser una de les seves gosses, la Coloma, una 'border-collie' de color blanc a la que Muxach feia aturar amb un "Coloma Jau!" que es va fer molt popular. Abans, aquest pastor també va aconseguir notorietat amb la Fúcsia, que alguns consideren el millor exemplar de 'gos d'atura català'.

Jordi Muxach va ser un home profundament compromés amb la preservació i reivindicació de la vida rural. Feia poc havia inaugurat una escola de natura al seu corral de l'Estartit per explicar la vida a pagès. Tenia 61 anys.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?