Sociedad

El cosí d'Abidal accedeix a fer-se una exploració mèdica

Fonts properes a la defensa de Gérard Armand han explicat a la SER que és el cosí d'Abidal qui ha demanat comparèixer davant de la jutge el proper 8 de novembre a les 10 del matí

Imatge del cosí d'Abidal, Gerard Armand i l'actual director esportiu del FC Barcelona / Eric Abidal

Barcelona

Vol fer saber a la titular del jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona que accedeix a una exploració mèdica i que vol aportar tota la documentació mèdica dels controls de seguiment de l’operació d’extracció de part del seu fetge el 2012.

Seguint el protocol d’aquests casos ara el jutjat hauria de demanar al forense que dictamini quines són les proves necessàries per acreditar que s’ha produït una intervenció quirúrgica.

Eric Abidal, content

Eric Abidal, actual secretari tècnic del Barça, està molt content amb el pas endavant que ha fet el seu cosí, admeten les mateixes fonts.

A aquesta declaració de Gérard Armand davant de la jutge hi assistiran també les defenses de Sandro Rosell i del propi Eric Abidal.

Al jutjat no comptaven amb aquest pas endavant del cosí d’Abidal. Ell, el cosí d’Abidal, es va posar en contacte amb el jutjat de Barcelona, i això després que com a mínim en dues ocasions la jutge hagués demanat sense èxit a les autoritats de Lió que li prenguessin declaració i que se li practiqués una operació mèdica.

El tràfic d’òrgans és castigat en el codi penal espanyol en els articles 146 i 146 bis, però el codi penal francès no sanciona les donacions amb compensació econòmica. El cas és que fins ara les autoritats franceses s’havien mostrat reticents a les peticions de la justícia espanyola. La declaració de Gérard Armand serà crucial per aclarir els fets.

Descartades irregularitats i discrepàncies documentals en l’acta de consentiment.

Perquè l’altra gran acusació, la de la discrepància documental, està descartada. Ja fa temps el jutjat va reclamar l’expedient de trasplantament a l’Hospital Clínic i tot ha semblat correcte, diuen fonts coneixedores del cas.

De fet, es va prendre també declaració a la magistrada del Registre Civil com a testimoni. És la magistrada que va tutelar l’acta de consentiment.

Una equivocació a l’hora de signar

Es van descartar irregularitats en el consentiment sobretot perquè s’ha desfet l’equívoc de l’aparent falta de concordança en les signatures que va denunciar la Fiscalia.

Resulta que en la documentació hi havia 3 originals: un que es queda al Registre Civil i els altres dos s’envien a l’hospital.

Resulta que en un d’aquests tres originals Gérard Armand, el donant, es va equivocar i en un dels documents, en el del Registre, va signar per sota del nom i no al damunt.

Quan el cas surt a la premsa, la magistrada del Registre Civil va demanar una còpia de l’acta de consentiment amb tan mala fortuna que la fotocòpia es va fer malament i va quedar tallada just per damunt de la signatura. Alertada per l’anomalia, aquesta magistrada ho va anar a denunciar al jutjat de guàrdia.

Després sí que va demanar tot l’expedient i va veure que la firma sí que hi era però una mica més avall i va retirar la denúncia. Això explica tres exemplars diferents.

L’Audiència de Barcelona va ordenar reobrir el cas el passat gener

Recordem que el ‘Cas Abidal’ neix a partir d’una conversa, interceptada per la policia, entre Sandro Rosell i un estret col·laborador seu. Conversa que, segons els investigadors i la Fiscalia, se’n podia deduir que el trasplantament d’Abidal és conseqüència d’una donació il·legal, extrem que Sandro Rosell sempre ha negat taxativament.

Recordem també que el jutjat va arxivar la investigació en no poder provar els fets punibles, i que va ser l’Audiència de Barcelona qui va obligar al jutjat 28 a reobrir la investigació a finals d’aquest passat mes de gener.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00