Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 14 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Una gran nau que agrupi els fons d'art de les comarques de Girona

L'Ajuntament de Girona busca el consens amb la Diputació i la Generalitat per trobar un espai on resguardar obres d'art i restes arqueològiques

El regidor de Cultura, Carles Ribas /

Una gran nau que agrupi els fons d'art de les comarques de Girona, i que es pugui visitar. En aquesta proposta està treballant l'ajuntament de Girona, que vol buscar el consens entre ajuntament, Diputació i Generalitat, per trobar un espai on resguardar obres d'art i restes arqueològiques.

El govern municipal creu és necessari un nou equipament on s'hi puguin conservar en condicions diferents fons d'art, i peces arqueològiques tant de la ciutat de Girona com d'altres ajuntaments i de la Generalitat. Creu que d'aquesta manera es podrien afrontar conjuntament les despeses d'assegurances i de lloguer.

Hauria de ser un centre amb una cambra blanca on poder fer tractar les peces en condicions adients de temperatura i humitat. Però el regidor de Cultura, Carles Ribas, també diu que s'ha de poder visitar per fer despertar noves vocacions entre els joves

Aquest nou espai pot acollir la desena de fons de l'ajuntament de Girona dedicats a Fidel Aguilar, Rafael Masó o Enric Marquès. També podria acollir part de les peces antigues recuperades del fons del mar per part del Centre d'Arqueologia Subaquàtica, que té la seu a Girona.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?