Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 16 de Diciembre de 2019

Otras localidades

Un total 21 candidatures concorren a les properes eleccions comunals

Ordino, Andorra la Vella i Escaldes presenten quatre llistes mentre la Massana tindrà una única candidatura

Es formalitza la llista alternativa a Canillo amb Albert Torres i Dolors Cabot

Totes les caps de llista a Andorra la Vella són dones

Presentació de la candidatura Despera Laurèdia al comú de Sant Julià, una de les novetats destacades d'aquestes eleccions comunals. / ()

Un total de 21 candidatures es presenten a les Eleccions Comunals del proper 15 de desembre, el termini per lliurar-les ha finalitzat a les 12 del migdia d'aquest dilluns.

Les parròquies més disputades seran Escaldes, Encamp i Ordino amb quatre llistes a cadascuna, mentre que Andorra la Vella en seran tres, igual que a Sant Julià de Lòria. A Canillo hi haurà dos llistes per primera vegada en vuit anys i enguany serà la Massana qui no oposi resistència a Ciutadans Compromesos.

Entre algunes de les novetats, destaquen plataformes ciutadanes a Encamp, Sant Julià i Ordino, mentre que DA és la formació que presenta més candidatures amb cinc directes i dues més integrades dins de Ciutadans Compromesos i Desperta Lauredia.

El PS ha presentat quatre candidatures: a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Sant Julià de Lòria i Encamp, i s'ha unit a les plataformes de Canillo i d'Ordino.

Liberals ha pactat amb Demòcrates a Andorra la Vella i Encamp però a Escaldes han decidit fer-lo en solitari amb SdP.

Finalment, Terceravia ha aconseguit tancar cinc candidatures i per primera vegada, ho farà a Ordino.

Veterans polítics del país com som Miquel Aleix i Joan Travesset reapareixen a l'arena comunal, el primer com a cap de llista dels Demòcrates a Escaldes, i el segon com a candidat a cònsol major per la llista del PS+Independents anomenada Units pel canvi a Sant Julià.

Gairebé totes les llistes són paritàries i de les 21, 8 les encapçalen dones, sent la capital on totes les candidatures presenten una fèmina com a número 1 (Conxita Marsol, Dolors Carmona i Emi Matarrodona).

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?