Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 18 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Els vehicles contaminants hauran de pagar 20 euros per poder circular 10 dies a l'any per Barcelona

L'Àrea Metropolitana ha creat una plataforma on s'hauran de registrar els cotxes i motos sense etiqueta ambiental, també els estrangers que hauran de pagar 5 euros per fer la inscripció

Cotxes circulant pel centre de Barcelona /

Els vehicles més contaminants, els que no tenen etiqueta ambiental de la DGT, hauran de pagar per poder circular de forma excepcional per Barcelona. També ho hauran de fer tots els vehicles estrangers que vulguin moure's per la Zona de Baixes Emissions a partir del mes de gener. Aquesta zona afecta pràcticament tot Barcelona i la part de L'Hospitalet de Llobregat, Esplugues, Cornellà i Sant Adrià de Besòs que queda entre les rondes.

A partir de l'1 de gener, els cotxes i motos sense etiqueta ambiental només podran circular 10 dies a l'any per Barcelona, prèvia comunicació a les administracions perquè no els sancionin. Per poder-ho fer, aquests vehicles s'hauran d'inscriure en un registre que acaba de crear l'Àrea Metropolitana de Barcelona i hauran de pagar 2 euros per cada dia que vulguin circular.

El vicepresident de mobilitat de l'AMB, Antoni Poveda, diu que no és una penalització, sinó que s'ha creat aquesta taxa per cobrir una part del cost del registre. A més s'han previst bonificacions per als residents a l'àmbit de la Zona de Baixes Emissions que tinguin rendes baixes.

En el cas dels vehicles estrangers que a partir de l'1 de gener vulguin circular per Barcelona, tots els cotxes i motos hauran de pagar 5 euros per inscriure's al registre i comprovar quant contaminen. Si les seves emissions equivalen a les dels vehicles sense etiqueta, només podran circular un màxim de 10 dies a l'any i pagant 2 euros per cada dia.

L’Àrea Metropolitana no preveu fer cap campanya internacional per explicar que Barcelona posa en marxa la Zona de Baixes Emissions, perquè és una mesura que ja funciona en altres ciutats europees.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?