Sociedad

Europa incrementa la seguretat a l'exterior dels estadis i prohibeix l'ús de material pirotècnic

La policia i els organitzadors dels partits de futbol també hauran de garantir la seguretat fora dels estadis

Getty Images

Barcelona

A partir del proper 1 de novembre entra en vigor el Conveni del Consell d’Europa pel que fa a la seguretat “en els partits de futbol i altres esdeveniments esportius” i Espanya s’hi ha adherit, i s’hi obliga.

Más información

De manera que la nova reglamentació prohibeix també “l’ús de material pirotècnic” a les rodalies i accessos als estadis, i també s’han de perseguir “els comportaments violents i altres comportaments prohibits”, així com els “comportaments racistes i altres de naturalesa discriminatòria”.

I de manera que “els particulars i els grups se sentin còmodes, apreciats i benvinguts quan assisteixin a un partit de futbol a dins i a fora de l’estadi”.

L’esmentat Conveni, publicat aquest passat 19 d’Octubre en el BOE, diu que l’objectiu del Consell d’Europa és el dret a la integritat física , i l’expectativa de les persones de poder anar al futbol “sense temor a la violència, desordres públics i actes delictius.”

El text aprovat diu que s’ha de mantenir l’Estat de Dret en els estadis de futbol, i en les seves “proximitats i en les vies de comunicació cap als estadis i en les zones on es congreguen els milers d´espectadors”.

I aquest compromís amb la seguretat afecta “tots els organismes i agents interessats en l’organització i gestió del partit de futbol o un altre esdeveniment esportiu”.

S´ha de procurar “una atmosfera cordial dins i fora dels estadis”, per què els fets que passen fora de l´estadi “poden repercutir” en el que hi passa a dins.

El Conveni diu que “les Parts han d´adoptar les mesures necessàries per fer efectives les seves disposicions”.

Aquest Conveni del Consell d´Europa crea la figura del Comitè de Seguretat i Protecció dels esdeveniments Esportius i cadascun dels estats els informarà per escrit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00