Sociedad

Un pas endavant

El Girona s'imposa al camp de l'Extremadura per 1-3 en l'estrena de Pep Lluís Martí a la banqueta

Granell, Stuani i Jonatan Soriano van decantar la balança en un partit amb millor primera part que la segona

Granell celebra el primer gol del partit / La Liga

Girona

El Girona va saltar al camp pressionant molt amunt quan el rival volia sortir jugant i l’obligava a rifar la pilota, tancava molt bé els espais interiors gairebé sempre, guanyava disputes, no es complicava l’existència davant l’àrea pròpia i, ja desplegat a l’atac, sabia trobar el company més ben situat en cada moment.

L’Extremadura va intentar posar la por al cos amb centrades laterals però qui va mossegar primer va ser el Girona amb una falta que Granell va estavellar al pal (10′). Set minuts més tard ja no va fallar i va enviar al fons de la xarxa una falta molt llunyana. El vent va jugar al seu favor.

El capità estava especialment afinat perquè, als 24′, va tornar a posar la por al cos a la parròquia local amb una falta baixa que va sortir arran de pal. L’Extremadura pràcticament no tenia idees i Alcalá i Ramalho no van tenir gaire problemes per escombrar el poc perill que creaven els blaugrana.

Stuani va fer el 0-2 en una acció de davanter pur. Contra del Girona que acaba amb un xut sec de Borja García que el porter Yamaguchi no va poder blocar i l’uruguaià, de cap, la va enviar a dins (34′). Jairo, tres minuts més tard, va estar a punt de fer el tercer després d’una llarga acció col·lectiva en la que els extremenys no van flairar la pilota.

Segona part millorable

fitxa tecnica

EXTREMADURA 1: Yamaguchi, Diez, Pardo, Granero, Caballo, Rodriguez (Pastrana 45′), Zarfino, Rocha (Pinchi 79′), Nono, Ledesma, Airam (Marquez 57′) GIRONA 3: Juan Carlos, Calavera (Gual 70′), Alcala, Ramalho, Mojica, Gumbau, Granell, Gallar (Maffeo 60′), Borja García, Jairo, Stuani (Jonatan Soriano 49′) GOLS: Granell 17′ | Stuani 34′ | Marquez 58′ | Soriano 73′ | As Jairo ÀRBITRE: Gorostegui Fernández. Groga a Gallar, Calavera, Maffeo

La segona part va ser millorable. Amb el vent a favor, el rival va sortir amb una marxa més i el Girona no se'n va adonar fins que va encaixar l’1-2 (58′) en una falta lateral mal defensada. I això que, abans, els locals ja havien vist com l’àrbitre els anul·lava un gol per fora de joc. Per acabar-ho d’adovar, Stuani es va lesionar tot sol molt aviat (49′) i va haver de ser substituït per Jonatan Soriano.

L’Extremadura va eixamplar el camp, va cosir el Girona a centrades i va xutar molt aprofitant que jugava a favor de vent. Els visitants, amb les marques menys ajustades que a la primera meitat, sempre anaven una passa per darrera i van viure durant molts minuts atrinxerats a l’àrea. Fins i tot el porter Juan Carlos va col·laborar amb algunes inseguretats provocades per l’aire.

Amb l’Extremadura i el seu públic visualitzant el 2-2 va arribar la sentència en una contra perfectament conduïda per Borja García, que va dividir molt bé i va assistir a Jairo perquè posés una centrada perfecta al segon pal i permetés que Jonatan Soriano s’estrenés com a golejador (73′).

Allà va morir el partit. L’Extremadura ho va seguir intentant però el Girona ja va poder defensar uns metres més endavant, gestionar la pilota durant més temps i amenaçar la porteria rival més que en el tram inicial del segon acte.