Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 14 de Noviembre de 2019

Otras localidades

La fi de la temporada turística fa pujar l'atur un 9%

També s'han destruït llocs de treball a la indústria i l'agricultura

Una oficina de treball de la Generalitat /

La dependència en el turisme segueix passant factura en el mercat laboral de les comarques de Girona. En l'últim mes, l'atur ha pujat en gairebé 3.000 persones. Això suposa que, en tan sols un mes, l'increment de desocupats se situï proper al 9%.

Les dades de Treball diuen que ara, a les comarques de Girona hi ha gairebé 37.000 aturats. Són mig miler de persones menys respecte l’octubre de l’any passat, però tot i així un any més quan s’acaba la temporada turística es repeteix l’augment d’aturats pels contractes que es rescindeixen en el sector serveis. El mes d'octubre, l'atur ha pujat gairebé un 9 per cent, això són 2.980 persones.

La major part de les persones que s’han quedat sense feina han estat al sector serveis -en 2.600- però també s’han destruït llocs de treball a la indústria i l’agricultura. El secretari de Treball Josep Ginesta ha assegurat que la campanya turística acaba més tard i per això el canvi es nota en el mes d’octubre.

Pel què fa a la contractació, durant l'octubre s'han firmat 26.000 nous contractes, cosa que suposa tan sols un increment del 3% respecte al setembre. I de fet, vuit de cada deu van ser temporals.

En un any s'ha reduït el número de dones aturades i dels menors de 25 anys.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?