Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 22 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Els adults podran obtenir l'ESO a distància

La Conselleria d'Educació actualitza la obtenció del títol mitjançant un decret

Educació modifica l'ensenyament per a persones adultes que vulguin treure's l'ESO. /

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca ha elaborat un nou Decret per a regular i organitzar l’educació secundària per a les persones adultes (ESPA) afavorint que aquesta etapa es pugi cursar en règim presencial, semipresencial i a distància, a més d’altres modificacions de caràcter pedagògic, donant resposta a les diferents condicions i necessitats de l’alumnat.

El conseller d'Educació Martí March ha destacat “el paper de les escoles d’adults com a centres de segones, terceres i quartes oportunitats perquè permeten recuperar persones que, per raons diferents han deixat d’estudiar i no tenen la titulació d’ESO”. I, a més, ha destacat que si s’ha decidit modificar la normativa i elaborar aquest nou Decret és precisament per “modernitzar, personalitzar i flexibilitzar la formació per a persones adultes, donant resposta a les necessitats de la societat actual i captar més gent per a que completi la seva formació”.

El principal objectiu del decret  és facilitar un ensenyament de manera flexible per facilitar l’adaptació de l’oferta de la diversitat d’interessos, ritmes i estils d’aprenentatge.

Un altre objectiu essencial de la nova organització  és que ha de permetre reemprendre la formació a totes aquelles persones que, per diferents motius, abandonaren el seu procés formatiu o no aconseguiren acabar l’Educació Secundària Obligatòria amb èxit als centres ordinaris i ha de fomentar l’obtenció de la titulació necessària i una major confiança i autoestima personal per encarar nous reptes formatius o laborals. Per això, es facilita la tria d’itineraris formatius individualitzats i la valoració inicial dels aprenentatges previs tant formals com a informals.

El decret d’ordenació dels ensenyaments de l’educació secundària per a les persones adultes ha passat per mesa sectorial i va ser informat favorablement per unanimitat al Consell Escolar de les Illes Balears. Aquest divendres, 8 de novembre, serà aprovat al Consell de Govern, per tant es preveu que s’apliqui a partir del proper curs 2020/21.

A l’actualitat les Illes Balears hi ha un total de 18 centres d’educació per a persones adultes (CEPA): 14 a Mallorca, 2 a Menorca i 2 a Eivissa. Cal destacar que, per descentralitzar l’oferta d’adults, s’han anat habilitant fins a 36 aules en diferents punts de les Illes que són extensions dels CEPA de cada zona gràcies a la col·laboració de molts ajuntaments.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?