Sociedad

Pedro Sánchez: "La crisi de convivència a Catalunya no se solucionarà en mesos"

El candidat socialista adverteix en una entrevista a la Cadena SER que "els responsables polítics a Catalunya estan tensant molt la corda"

Madrid

El president de Govern en funcions i candidat a la reelecció pel PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat als dirigents polítics a Catalunya responsabilitat institucional. "Els responsables polítics a Catalunya estan tensant molt la corda", ha valorat. Sánchez ha explicat que passarà la jornada de reflexió amb la seva família i pendent dels informes de campanya amb el seu partit.

"No només de paraula sinó amb els fets he demostrat aquesta absoluta independència de el poder judicial i de la Fiscalia amb independència que es pot ser més o menys encertat amb les paraules", ha dit Sánchez sobre la seva relliscada en una entrevista sobre la Fiscalia. "Ningú està per sobre de la llei", ha rematat.

Ha insistit Sánchez a tenir confiança en la col·laboració entre les justícies belga i espanyola per a la tornada dels líders independentistes fugats com Carles Puigdemont "perquè rendeixin comptes davant la justícia espanyola".

"Cal no oblidar que ja hi ha una sentència", ha recordat el president en funcions en referència a la sentència de Tribunal Suprem sobre el Procés.

"La crisi de convivència a Catalunya no se solucionarà en mesos"

Sánchez creu que els independentistes han de també saber parlar amb l'altra part de Catalunya. "Només un 9% dels catalans dóna suport a una via unilateral, però cal un procés de diàleg entre les dues Catalunyes i aquí va estar sempre el Govern", ha expressat.

El líder socialista és partidari d'obrir els espais de diàleg que inclogui el PP i Ciutadans. "La crisi de convivència de Catalunya no la resoldrem en mesos", ha afirmat.

Mesures contra el pacte de PP, Ciutadans i Vox per il·legalitzar partits separatistes

El Govern estudiarà mesures contra l'acord a què van arribar aquest dijous a l'Assemblea de Madrid de PP, Ciutadans i Vox per il·legalitzar partits separatistes que atemptin contra la unitat d'Espanya. "La ultradreta llasta el PP en una via reaccionària perillosa", ha assegurat. "Estudiarem mesures", aclareix per afegir que aquest acord va en contra de l'esperit de la Transició i de la Constitució.

"Estem assistint a una deriva perillosa de el PP", explica. "Vox no deixa de ser una estratègia de José María Aznar contra Mariano Rajoy i se'ls ha anat de les mans", assegura Pedro Sánchez.

El líder socialista ha insistit que Espanya necessita un govern progressista i moderat en contraposició a la ultradreta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00