Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 14 de Diciembre de 2019

Otras localidades

Esteve vol consolidar-se en Copa del Món i Vila en Copa d'Europa

Aquest matí s'ha presentat la temporada de l'equip nacional d'esquí de fons

Presentació de l'equip nacional d'esquí de fons. /

Avui s’ha presentat a la seu d’Andbank, patrocinador principal de la secció d’esquí de fons, la nova temporada que tenen per davant els esportistes de la FAE, Irineu Esteve i Carola Vila

A la presentació han assistit els tècnics Joan Erola i Laura Orgué, així com els fondistes Carola Vila i Irineu Esteve. Erola ha explicat primerament que el treball que s’ha realitzat aquesta pretemporada ha estat similar a la de l’any anterior, amb estades a l’estiu a casa i fora, a Noruega i a Castellar de n’Hug. A partir de setembre, van tenir quatre concentracions amb neu, mentre que ara viatgen demà a Livigno per continuar treballant.

En tot cas, les primeres curses FIS seran a Noruega, a Gaala, com l’any passat, en el que serà la prèvia a la Copa del Món de Lillehammer. L’objectiu per a Irineu és “consolidar-se amb el nivell que va tenir l’any passat en la Copa del Món”. “Si manté les posicions”, ha afegit l’entrenador, “serà una bona temporada, tot i que aspirem a poder millorar-ho”.

La prova de Lillehammer seran 15 quilòmetres en clàssic més 15 en persecució. Després vindrà la Copa del Món de Davos, i preparar el Tour d’Ski. A partir d’aquí, “analitzarem els dos primers mesos de cursos, i veurem una mica la continuïtat en la Copa del Món, tot i que entenem que sí que continuarem”.

Aquest any no hi ha ni Mundials ni Jocs”, ha recordat Erola, “així que d’objectius, a més de la Copa del Món, hi ha dos Tours d’Ski. Són sis dies de carreres seguides i a Irineu li va bé”.

Pel que fa a Carola Vila, disputarà el circuit de la Copa d’Europa, i en funció de com vagi, es podrà fer alguna introducció en la Copa del Món, segons han concretat els entrenadors. Laura Orgué, preparadora de Carola Vila: “És el primer any en sub-23, dels tres anys de categoria, però penso que Carola es pot defensar i posicionar correctament”. La Copa d’Europa són sis proves, la intenció és participar amb l’opció de participar en alguna Copa del Món “si es veu convenient”.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?