Sociedad
AVORTAMENT

El Govern porta Stop Violències a la Fiscalia per les declaracions a l'ONU

El ministre portaveu, Eric Jover, avança que l'executiu enviarà un contrainforme a la CEDAW per desmentir que s'hagin produït avortaments clandestins al país

La presidenta d'Stop Violències durant la seva intervenció davant la CEDAW, a Nacions Unides. / ONU

Andorra la Vella

El Govern posa en coneixement de la fiscalia les declaracions d’Stop Violències davant l’ONU sobre la situació de l’avortament a Andorra per si són constitutives de delicte.

El ministre portaveu, Eric Jover, ho ha confirmat aquesta tarda en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en què també ha aprofitat per valorar l’informe de la CEDAW en què insta al Principat a despenalitzar l’avortament.

Assegura que faran arribar un informe a les Nacions Unides perquè considera que hi ha elements d’aquest informe que no són veraços com el fet que es produeixin avortaments clandestins. Diu que les manifestacions que es van fer des d’Stop Violències en aquest fòrum s’han traslladat a la fiscalia. En aquest sentit, diu que "no és la primera vegada que fan declaracions que falten a la veritat".

Sobre la figura del copríncep episcopal i el fet l’informe digui que es fa una interpretació de la Constitució pel que fa al dret a la vida limita els drets de les dones, Jover ha explicat que "cal un diàleg amb l’ONU perquè coneguin la realitat del país".

Una vegada més ha insistit en el servei d’atenció integral a la dona que ha de sevir per acompanyar-les que vulguin interrompre voluntàriament el seu embaràs.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00