Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 06 de Diciembre de 2019

Otras localidades

Barcelona torna a prohibir l'obertura i ampliació de pisos turístics

El govern de Colau ho fa perquè tem que el decret de la Generalitat, que regularà el lloguer d'habitacions, acabi permetent l'obertura de més pisos turístics a la ciutat

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha suspès durant un any l'atorgament de llicencies i permisos per obrir pisos turístics a la ciutat o ampliar els existents. El govern de Colau assegura que ho fa perquè temen que la què la normativa que prepara la Generalitat per regular el lloguer d'habitacions acabi permetent l'obertura de més pisos turístics a la ciutat.

A Barcelona ja hi ha un pla urbanístic que impedeix que creixi el número de pisos turístics. Però aquest pla ha estat anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia i, tot i que la sentència no és ferma, el seu futur és incert.

Però el que més inquieta ara mateix al govern de Colau és la normativa de la Generalitat. La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, diu que desconeixen el contingut de la normativa, però que s'està fent sense tenir en compte el que demanen els ajuntaments. Davant d'això, explica Sanz, han decidit suspendre l'atorgament de llicències durant un any per evitar que quan s'aprovi el decret del govern català es puguin obrir nous pisos turístics.

Ara mateix a Barcelona hi ha 9.600 pisos turístics legals. I només se'n poden obrir a les zones menys saturades i sempre que sigui per substituir-ne un que ha tancat.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?