Sociedad

Torna a haver estudiants que voler ser aparelladors

En tan sols un any s'han duplicat els estudiants del Grau d'Arquitectura Tècnica, que l'any passat tenia 12 matriculats i ara en té 25

La carrera d'aparellador té sortida però hi ha pocs matriculats a la UdG / ACN

Girona

Aquest curs, a la Universitat de Girona, s’hi han apuntat 25 estudiants, quan fa tres anys només n’eren vuit. Segons la universitat, hi ha el doble d’alumnes perquè s’està recuperant el sector de la construcció. De fet, tots els estudiants que van acabar el curs passat han trobat feina.

En tan sols un any s’han duplicat els estudiants del Grau d’Arquitectura Tècnica, que l’any passat tenia 12 matriculats i ara en té 25. Els estudis per ser aparelladors van arribar a tocar fons el curs 2016-17, amb només vuit alumnes.

El coordinador del grau, Jordi Soler, ho atribueix a la recuperació del sector de la construcció. Diu que tots els estudiants dels últims cursos tenen feina. Tot i això, lamenta que encara no estigui prou valorada la feina d’aparellador.

El Grau d’Arquitectura Tècnica ha sigut aquest any el primera de la Universitat de Girona en ser semipresencial, una fórmula per captar estudiants que treballen o viuen lluny de Girona. De moment, se n’han apuntat quatre però esperen créixer el curs que ve perquè el grau podria arribar a acollir fins a 40 estudiants.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00