Sociedad
TARRAGONA

La rehabilitació de l'amfiteatre romà de Tarragona arrencarà al gener

És la previsió del regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo, que ha passat pels micròfons del programa Soroll Camp de Tarragona.

Pinedo als estudis de SER Tarragona. / Jordi Cartañá

Tarragona

El monument icònic de la Tàrraco romana necesita tres fases d’intervenció per poder reobrir amb garanties de seguretat, sobretot a la zona de la graderia per perills d’esllavissaments de pedra.

La durada de les obres de rehabilitació és una incógnita i dependrà de la seva propia evolució. El regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha explicat als micròfons del programa Soroll que els festivals de reconstrucció històrica enguany potser han de buscar un nou escenari: “hasta que no estemos seguros no abriremos de nuevo. Eso quizás supone- esperemos que no- cambiar la ubicación de Tarraco Viva, pero afortunadamente Tarragona tiene un montón de sitios más”.

A llarg termini

La Generalitat i l’ajuntament ja estan començant a treballar en un pla director a mig i llarg termini que detalli com ha de ser la conservació del monument al llarg dels anys. En aquest sentit, una de les presises és crear una nova museïtzació.

Les inversions pendents

Els pressupostos del 2020 inclouran una partida de 200.000 euros per manteniment patrimonial, deu vegades més, segons subratlla Pinedo, respecte el que hi havia fins ara.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00