Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 19 de Enero de 2020

Otras localidades

Dos detinguts en el desallotjament dels acampats de plaça Universitat a Barcelona

La zona recupera la normalitat i el trànsit de vehicles habitual per la Gran Via

La Guàrdia Urbana ha desallotjat aquesta matinada la Plaça Universitat, on desenes de persones duien 20 dies acampades per protestar contra la sentència del procés. Ha estat un desallotjament breu que no ha durat més de 20 minuts i que, pràcticament, s’ha realitzat sense resistència. Els agents han detingut a dues persones per atemptat contra l'autoritat.

A la 1:00 de la matinada 20 unitats de la Guàrdia Urbana, en total més de 50 antiavalots municipals, han arribat a la plaça Universitat i han començat a treure cartells, barricades i tendes. És en aquest moment quan s'han produït els primers enfrontaments entre policia y acampats, que demanaven poder accedir a les tendes per recollir les seves pertinences personals. La tensió ha acabat generant dues càrregues per part de la policia, amb les que s'ha fet fora de la plaça als concentrats. Dos joves s'han encarat a diversos agents negant-se a sortir de l'espai central de la plaça. Un d'ells ha clavat un cop de puny a la cara a un guàrdia urbà. Segons fonts policials l’agent es troba ferit lleu i no causarà baixa. La policia els ha detingut a tots dos per atemptat contra l'autoritat.

Al dispositiu també han participat els Mossos d'Esquadra, encarregats de l'ordre públic. Els agents estaven previnguts per si havien d'actuar i han tallat els accessos a la zona per evitar que arribessin simpatitzants dels acampats cridats a través de les xarxes. El grup d'agents de la Guàrdia Urbana estava format per policies de la USP, la unitat d'antidisturbis que al febrer l’alcaldessa Ada Colau va dissoldre, i també per agents d'unitats territorials, segons fonts del dispositiu.

Poc després de fer fora els acampats de la zona central de plaça Universitat han arribat dos camions dels serveis de neteja municipal, que s'han fet càrrec de retirar la brossa i les tendes que ocupaven la calçada de ronda Universitat, la Gran Via i també el centre de la plaça. Els han ajudat els agents de la Guàrdia Urbana que han posat les tendes de campanya i també algunes pertinences personals dels acampats en bosses precintades.

A les quatre de la matinada, després de 20 dies de tall, s'ha reobert el trànsit a la Gran Via i a la ronda Universitat.

Roger Arnau (Cadena SER)

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?