Sociedad
Energía eléctrica

Acaba l'estesa del cable elèctric amb Mallorca

L'enllaç estarà operatiu a la segona meitat de 2020 segons Red Eléctrica de España

El vaixell Skagerrak ja ha dut el cable fins a Mallorca. / Red Eléctrica de España

Mahón

Red Eléctrica de España ha finalitzat aquest dijous els treballs de l'estesa de el nou enllaç que connectarà elèctricament les illes de Menorca i Mallorca. El vaixell Skagerrak, que va començar aquestes tasques dimecres passat a Cala en Bosc ja ha arribat a Cala Mesquida on ha conclòs la instal·lació del cable en el seu tram submarí. Llavors s'ha procedit a el seu arrossegament cap a terra per connectar-lo amb el tram terrestre.

Aquesta nova interconnexió té prevista la posada en servei al tercer trimestre del 2020. Connectarà Menorca amb el conjunt de el sistema elèctric balear i aquest amb el peninsular.

Amb un cost de 84 milions d'euros, millorarà de manera decisiva la seguretat i la qualitat de l'subministrament a Menorca. L'enllaç està format per un cable terrestre-submarí tripolar i enllaça les subestacions de Ciutadella i Cala Mesquida. El traçat inclou 41 km submarins, amb una profunditat màxima de 81 metres, i 12,4 km terrestres a Menorca i 800 metres a Mallorca. Els trams terrestres de l'enllaç són, a les dues illes, soterrats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00