Sociedad

Es disparen les consultes per addicció al joc online

En vuit anys s'han multiplicat per sis els pacients que demanen ajuda a l'Hospital de Bellvitge, un dels principals centres que tracta les ludopaties

Getty Images

Barcelona

La facilitat per apostar des d’un telèfon mòbil i els anuncis que animen a jugar han fet disparar els casos, alerten els especialistes. A l’Hospital de Bellvitge, centre de referència en la lluita contra la ludopatia, per exemple n’atenen una setantena. Fa vuit anys els addictes a les apostes online no arribaven a 10 casos.

El perfil majoritari és home, d’uns 33 anys, amb estudis i un nivell socioeconòmic alt. es el cas de l’Albert enganxat a les apostes esportives: “Era una cosa totalment amagada de la meva família, de la meva dona, i anava estirant i estirant diners de la llibreta on tenim els diners en comú. Perquè no es notés tant, el que feia era anar traient una mica, avui 20, demà 40, i, en veritat, em vaig convertir en un expert en mentides. Quan em preguntaven què passava amb els diners del compte deia una de mentides brutal. Tan bon mentider que fins i tot em creia jo les mentides”.

Cada cop són persones més joves, de fet, es calcula que quatre de cada 10 jugadors han començat a apostar abans dels 18 anys.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00