Sociedad
OBITUARI

Mor l'exsíndic Josep Maria Beal

Figura clau en el desenvolupament de la constitució el 93, també va desenvolupar altres càrrecs públics com el de cònsol major d'Escaldes i president de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social

Josep Maria Beal (primer per la dreta) al costat de la resta d'exsíndics que van propiciar la Constitució en un acte de commemoració del 25è aniversari de la Carta Magna. / Arxiu Consell General

Escaldes-Engordany

Mor l’ex-sindic general Josep Maria Beal, als 77 anys, una figura clau en el desenvolupament de la constitució el 93.

Beal va ocupar aquest càrrec entre el 1990 i el 91 i se’l considera una figura destacada en el procés constituent i en la posterior aprovació de la carta magna. Abans però, entre 1984 i 1989 havia estat cònsol d’Escaldes-Engordany i va ser una peça clau en l'aposta que la parròquia va fer amb el termolúdic de Caldea.

Posteriorment, Jaume Bartumeu el va nomenar president del Consell d'administració de la CASS, l’any 2010.

Des d’aleshores vivia allunyat de la vida política fins que l’any passat va participar en un acte per commemorar els 25 anys de la Constitució.

Nombroses mostres de condol

Les mostres de condol han estat constants des què s'ha conegut la desaparició de Beal. El Consell General, el Govern, el comú d'Escaldes, la CASS, entre d'altres han manifestat la consternació per la pèrdua de Beal.

El funeral serà a les 11 hores a l'Església de Sant Pere Màrtir d'Escaldes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00