Sociedad

Un estudi de la UdG posa de manifest les pors dels comerciants sobre Internet

L'estudi revela que sobretot els preocupa com fer arribar els productes a la casa de cada client

Presentació de l'anàlisi / DdG

Vidreres

Els comerciants els costa vendre per Internet i tenen un coneixement limitat de la tecnologia. Un estudi de la Càtedra Cambra de l’Empresa Familiar de la Universitat de Girona posa de manifest les pors del petit comerç sobre Internet, però reconeix bones pràctiques sobretot a Instagram i Whatsapp.

El petit comerç veu que la digitalització el farà arribar a nous clients i més joves, i també que pot oferir productes de qualitat i ecològics i prestar un servei personalitzat. Tot i així, tenen encara molts dubtes. L'estudi de la UdG revela que sobretot els preocupa com fer arribar els productes a la casa de cada client.

La professora de la Universitat de Girona Andrea Bikfalvi afirma: "Les amenaces que perceben és la compra sense horaris, dependència de la logística complexa i un nucli urbà versus un nucli no-urbà que s'ha de cobrir i que en un model digital no sabem com ho faríem".

1 de cada 2 usuaris compra més ara per Internet que fa dos anys, però encara el 80% prefereix comprar a la botiga tradicional. Principalment, el que compren per internet és allotjament, espectacles culturals i viatges. El 47% dels enquestats diu que compra cada mes a Internet, i que l'import mitjà és de 75 euros. L'estudi s'ha fet aquest estiu amb enquestes i entrevistes a 200 persones de Vidreres, Llagostera i Hostalric, i aposta per una plataforma que agrupi les botigues de cada poble.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00