Sociedad

"Possible delicte d'administració deslleial"

Un informe del secretari de l'Ajuntament de Girona veu un possible delicte en la gestió de l'empresa privada d'AGISSA, la companyia mixta que gestiona l'aigua a Girona

Compareixença conjunta de les portaveus de la CUP de Girona, Salt i Sarrià / Ràdio Girona

Girona

Un informe del secretari de l'Ajuntament de Girona veu un possible delicte d'administració deslleial en la gestió de l'empresa privada d'AGISSA, la companyia mixta que gestiona l'aigua a Girona. Ho ha fet públic la CUP, que va portar el cas als jutjats fa quatre anys.

Els anticapitalistes han revelat part de l’informe del secretari de l’ajuntament, que veu irregularitats que poden constituir un delicte d’administració deslleial per la gestió de l’empresa privada. L’informe quantificava en 10 milions els diners que l’empresa va deixar d’invertir i que no havia destinat a reformar la infraestructura.

La regidora de Guanyem, Laia Pèlach, ho qualifica de greu: "Ara els fets i els informes ens permeten demostrar que aquelles irregularitats hi eren i que, per tant, vam prendre la decisió correcta en el seu moment".

Un altre punt de l'informe assegura que la pròrroga que va fer l'ajuntament el 2013 incorporava només el 10% (71.000 euros l’any) de les inversions i reposicions necessàries.

La CUP demana que els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià adoptin la gestió pública de l'aigua tan aviat com sigui possible, sense esperar que acabi el contracte a finals del 2021. També demanen que la ciutadania hi pugui participar i reactivar la Taula de l’Aigua.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00