Sociedad

Una altra data per recordar

L'Uni Girona apallissa el subcampió de l'Eurolliga i segueix invicte a Fontajau en competició europea

Britney Sykes, amb 23 punts, va ser aclamada com a crits de "MVP, MVP"

Britney Sykes, aclamada per Fontajau / Marc Subirana

Girona

No fa tant que guanyar el Perfumerías Avenida era tota una proesa per l’Uni Girona. Fins i tot després de guanyar la primera lliga. Ahir va quedar clar que el salt experimentat l’últim any és més que considerable i que el club està preparat per coses majors.

L’equip que prepara Èric Surís va retratar l’actual subcampió de l’Eurolliga, un Dynamo de Kursk que fa només dues temporades va alçar el títol. I ho va fer d’una manera indiscutible. Manant de principi a fi, guanyant tots els quarts a partir d’una gran defensa, un domini absolut del rebot i l’energia de Britney Sykes, que va firmar la seva primera gran nit gironina amb 23 punts.

L’Uni va situar un 6-0 de sortida premonitori i va remenar distàncies a l’entorn dels 10 punts tot el partit. Coulibaly (11 rebots) i Araújo (9 rebots) asseguraven rebot i la maliana també punts a prop de cistella i quan van haver de descansar per faltes personals, Andusic no va abaixar el llistó. El rival pràcticament només podia aguantar a base de talent individual i encert exterior.

També va ser clau la base Laia Palau, immensa i aguantant 33 minuts en pista, però la victòria no es pot explicar sense l’explosió (definitiva?) de Britney Sykes, que va anotar 23 punts, gairebé la meitat dels quals des de la línia de tirs lliures.

Surís parlava de “partit rodó” i no n’hi havia per menys perquè a l’actuació de l’equip s’hi va sumar l’afició. 2.700 persones van presenciar la segona victòria del curs a casa en competició europea. La segona victòria contra un equip que l’any passat va arribar a la final four. L’anterior va ser el Sopron.

A falta de què es disputi el Sopron – Gdynia (18h), l’Uni és quart del grup B amb un balanç de dues victòries i tres derrotes just abans de visitar la pista de l’equip que té per davant a la classificació, l’Schio italià.