Sociedad

FGC instal·larà pantalles interactives a les estacions per consultar les incidències i els millors itineraris

Aquests elements tecnològics són similars als que es troben al metro de Nova York

Ferrocarrils de la Generalitat

Barcelona

Ferrocarrils de la Generalitat instal·larà a les seves estacions pantalles interactives on es podran consultar les incidències de tot el sistema de transport públic, no només de FGC, i quin és el millor itinerari per anar d’un lloc a un altre. És un element tecnològic que no té cap operador a Catalunya i que és molt similar als panells del metro de Nova York.

El president de Ferrocarrils, Ricard Font, explica, en una entrevista a SER Catalunya, que està pensat sobretot per fer arribar els avantatges de la digitalització a persones que per un o altre motiu no es baixaran una aplicació de mòbil. Per exemple, diu Font, “persones que tecnològicament són una mica analfabetes i sobretot per als turistes”. Als visitants, afegeix, “els costa baixar-se una aplicació, però si tenen un lloc on poder consultar de forma interactiva ho utilitzaran, de manera que crec, que en faran un ús força intensiu”.

En aquestes pantalles es podran consultar horaris i saber en quin punt es troba un tren determinat. També veure quantes emissions contaminants s’estalvien anant en tren i no en cotxe en un determinat trajecte.

Una de les novetats d’aquest quiosc interactiu, que s’ha presentat a l’Smart City Expo World Congress, és que no només es trobaran les incidències de FGC, sinó també les que puguin estar patint altres operadors de transport públic. I informat dels millors itineraris per anar d’un lloc a un altre.

Els quioscos es començaran a instal·lar a la primavera a les línies del Llobregat-Anoia i abans que acabi el 2020 estaran a 30 estacions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00