Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 12 de Diciembre de 2019

Otras localidades

La carretera C-245 entre Castelldefels i Cornellà serà una via urbana l'any 2022

El carril bus que recorrerà aquest eix permetrà que els autobusos puguin fer el trajecte en 15 minuts menys que ara

Balmón, Calvet i Oms signant el conveni / ()

La carretera C-245 es convertirà en una via urbana amb carril bus i carril bici l’any 2022. D’aquest projecte se’n va començar a parlar fa 13 anys i s’ha desencallat finalment avui amb la signatura del conveni per part de la Generalitat, l’Àrea Metropolitana i els ajuntaments pels que passa aquest eix vertebrador del Baix Llobregat.

Les obres per transformar la C-245 en un carrer més de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi i Cornellà, començaran a l’estiu. S’eixamplaran voreres, es farà un carril bici i un altre per als autobusos en la major part dels 13 quilòmetres d’aquesta via.

El vicepresident executiu, de l’Àrea Metropolitana, Antoni Balmón, celebra que el projecte tiri finalment endavant. Diu Balmón que és molt important perquè “diem adéu a una via urbana a una carretera i dient hola, dins de dos anys, a una nova via urbana i una nova forma de fer”.

Amb la nova infraestructura, els autobusos incrementaran la seva velocitat comercial en un 25% i això vol dir que guanyaran 15 minuts en el trajecte entre Castelldefels i Cornellà.

El conseller de Territori, Damià Calvet, assegura que l’increment de la velocitat comercial i la reducció del temps de viatge es traduirà en un increment de passatgers. Diu Calvet “que hem de guanyar usuaris del transport públic, reduint els del cotxe per afavorir una mobilitat més eficient, més sostenible i de menor petjada ecològica”.

Els autobusos tindran carril segregat en 11 dels 13 quilòmetres de la via i en els altres dos se li donarà prioritat per aconseguir un augment de la velocitat comercial que el faci atractiu. Per aquest carril circularà el bus metropolità d’altes prestacions (Bus Ràpid Transport, BRT). Un bus elèctric que farà el recorregut de punta a punta.

Aquesta via passar per les estacions de Rodalies de Gavà i Castelldefels i porta fins a l’intercanviador de Cornellà o hi ha la línia 5 del metro, el tramvia i Rodalies.

El cost del projecte és de 39 milions d’euros. La Generalitat en posa 10 i els ajuntaments 29.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?