Sociedad

Les obres de Glòries obligaran a tallar la circulació de les línies R3 i R4 de Rodalies

Els trens no circularan durant les vacances de Nadal per aquest tram perquè s'estaran fent treballs per reforçar el túnel ferroviari

Obres a la plaça de les GlòriesACN

Barcelona

Les complexes obres per construir els túnels de Glòries s’han fet fins ara sense tallar ni el trànsit de la Gran Via, ni la circulació de trens. Però això ja no serà així. Durant les vacances de Nadal, s’haurà d’interrompre la circulació de les línies R3 i R4 de Rodalies per reforçar el túnel ferroviari abans d’excavar per sota d’aquesta infraestructura.

Els túnels per soterrar el trànsit de la Gran Via passen per sota de 4 galeries ferroviàries. Ja s’ha excavat per sota del túnel de la R2 de Rodalies, però encara s’ha de passar per sota de tres túnels: el de la R3 i R4, el de la R1 i el de la línia 1 del metro.

Per fer l’excavació amb garanties s’han de reforçar tant el túnel de la L1 del metro com el de la R3 i la R4 i en aquest últim cas, els treballs que s’han de fer són incompatibles amb la circulació de trens. Per això, s’haurà de tallar el servei de la línia de Vic i de la Manresa en aquest punt.

El tall de circulació es farà aprofitant el període nadalenc, quan baixen els usuaris del tren. S’està treballant amb la idea que el tall es faci del 21 al 7 de gener i això vol dir que coincidirà amb els primers dies de funcionament de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) que prohibirà la circulació dels vehicles més contaminants, dels vehicles sense etiqueta de la DGT

Renfe, Adif, l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Territori preparen una campanya per informar els usuaris de les alternatives de transport per arribar al centre de la ciutat.

El túnel de la línia 1 de metro també s’haurà de reforçar. L’Ajuntament ha aprovat una modificació del projecte per fer aquests treballs que costaran 1,8 milions d’euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00