Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 06 de Diciembre de 2019

Otras localidades

Un de cada quatre locals comercials de Girona està buit

Els negocis es concentren al centre de la ciutat però a la resta hi ha una desertificació de botigues

Dels 4.300 locals comercials de Girona, més de mil estan buits. Un informe encarregat per l’ajuntament calcula que la ràtio és de 3 botigues per cada 100 habitants, però alerta que la majoria es concentra al Barri Vell, el Mercadal i l’Eixample, mentre que les zones perifèriques pateixen “desertificació”.

Entre els motius, la crisi econòmica i un planejament urbanístic que hagi planificat massa locals en zones on no hi ha prou clients.

L’informe assegura que els gironins tenen prou botigues per comprar de tot a la ciutat, però el seu autor, David Nogué, creu que faltarien botigues petites i especialitzades per enfortir el comerç.

El carrer Santa Clara és l’eix comercial que més despunta, en detriment del carrer Nou. En altres eixos -com el passeig d’Olot, la carretera Barcelona i el carrer de la Rutlla- detecten magatzems d’empreses que podrien anar als afores i afavorir noves botigues en aquests carrers.

L’anàlisi també proposa treure els cotxes d’alguns carrers -com el Maragall, Juli Garreta i Migdia- perquè creuen que ajudarà a potenciar el comerç.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?