Sociedad

Gerard Figueras nega haver desviat fons per finançar el procés

El secretari general de l'Esport no descarta possibles irregularitat per part de Víctor Terradellas

(ACN)

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, en unes declaracions exclusives a SER Catalunya, nega haver desviat fons públics per finançar el procés, però no descarta possibles irregularitats per part de Víctor Terradellas.

Figueras assegura que és impossible desviar subvencions d’entitats esportives catalanes i atribueix aquesta causa contra ell a una mala interpretació de les converses i anotacions investigades, “són això, són converses i, a més a més, mal interpretades o tretes de context. Voldria preguntar a qui li aguantes converses continuades durant mesos”.

El secretari General de l’Esport diu que només posa la mà al foc per ell mateix però que també té plena confiança en l’exregidora del PDECAT Maite Fandos, que també va ser detinguda en la mateixa causa. En canvi, preguntat per Terradellas, amb qui el relaciona la Guàrdia Civil, respon amb més reserves: “El senyor Terradellas és una persona adulta que pot donar les explicacions que consideri sobre aquelles qüestions que se li puguin consultar. Si ell ha de donar cap tipus d’explicació crec que hi hauran els àmbits perquè ell pugui fer-ho, no em correspon a mi parlar de les gestions que hagin pogut fer terceres persones”.

Els investigadors sospiten que tots ells van desviar fins a dos milions d’euros de la Generalitat i la Diputació de Barcelona a diferents fundacions, vinculades a l’antiga Convergència, que es dediquen a la cooperació i a difondre la imatge de Catalunya a l’estranger.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00