Deportes

El límit salarial de l'Espanyol augmenta 12 milions i podrà fitxar al gener

La Lliga autoritza que el club arribi fins als 80 milions gràcies als ingressos de l'Europa League

Getty Images

Barcelona

L’Espanyol ha aconseguit que la Lliga ampliï el seu límit salarial fins als 80 milions d’euros, és a dir, dotze milions més del topall actual. El club, gràcies als ingressos aconseguits amb la classificació a la propera ronda de l’Europa League, podrà reforçar-se amb garanties al mercat d’hivern. Ara serà la direcció esportiva qui decidirà en qui s’inverteixen aquests 12 milions, però la consigna a les oficines del club és clara: és més barat fitxar ara que baixar a Segona.

Fins ara el club no tenia marge de maniobra, perquè que ja havia assolit el límit salarial autoritzat per la Lliga amb la indemnització de David Gallego i la incorporació de Pablo Machín. Ara, però, arriben bones notícies per al club blanc-i-blau tal com ha reconegut el Director General Corporatiu, Roger Guasch: “Amb aquest marge de 12 milions, el club serà més fort econòmicament. I amb l’ampliació de capital prevista per a la propera setmana, serem un dels 8 clubs de la lliga amb més solidesa”.

El proper dimarts 10 de desembre, a la Junta General d’Accionistes presidida per Chen Yansheng, el club farà aquesta ampliació de 50 milions que permetrà reduir el deute: dels 93 milions actuals, es passarà a uns 45 milions d’endeutament.

L’assistència al camp, l’assignatura pendent

Aquest any, l’Espanyol té 27.329 socis, dels quals 22.970 són abonats. Una xifra que suposa un augment de 2.600 socis més respecte la temporada passada, malgrat no ha fet que l’assistència al camp millori. Enguany l’assistència mitja a un partit de lliga es manté per sota del 50% de l’aforament de l’RCDE Stadium. A l’últim partit contra Osasuna, per exemple, només 13.000 dels 27.000 socis van anar a animar el seu equip.

A la recerca d’una nova Ciutat Esportiva

Malgrat l’Espanyol busca terrenys per una nova instal·lació esportiva des de fa molts anys, està tenint molts problemes per trobar-los. Ara mateix està en converses amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona per localitzar una extensió d’entre 7 i 15 hectàrees de terreny qualificat com a àrea esportiva.

Si en troba una de 12-15 hectàrees, faria una nova Ciutat Esportiva. Però com que és molt complicat, també contempla la possibilitat de trobar un terreny d’unes 7 hectàrees i optar per tenir dues ciutats esportives: una per al futbol professional i una per al futbol base.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00