Sociedad
Sucesos

Menorca és l'illa amb menys crims

La taxa de criminalitat aquí és de nomes 39,3 per 67,5 de mitjana balear

Menorca és l'illa més tranquil·la de Balears pel que fa a crims. / Cadena SER.

Mahón

Menorca és l'illa amb la taxa de criminalitat més baixa de Balears. Així ho indica l’informe del tercer trimestre del Ministeri de l’interior. La nostra illa té un índex de 39,3 crims per cada 1.000 habitants segons el cens de 2018. Això implica que no es comptabilitzen els turistes ja que no estan empadronats. Tot i això, a Menorca la taxa puja en 0,8 punts respecte el trimestre anterior.

Eivissa es situa amb un índex de 90,8 i Mallorca amb 68,3. Això fa que la mitjana balear sigui de 67,5 , molt per sobre de la mitjana estatal de 46,7, però cal recordar la distorsió que provoca el turisme. Tot i això a Balears el crim ha baixat nou dècimes respecte a l’anterior trimestre.

Segons les dades ofertes pel Ministeri de l'Interior, el nombre d'infraccions penals a Balears durant els primers nou mesos d'aquest any va ser de 59.973, fet que suposa un augment de l'6,8% respecte de el mateix període del l'any anterior.

A nivell balear i per tipologia delictiva, disminueixen els robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions en un 12,8% els robatoris de vehicles en un 6,9% i els furts en un 2,7%. Es manté el nombre d'homicidis dolosos i assassinats consumats amb un total de 4. Augmenten sobretot les temptatives d'homicidis dolosos i assassinats en un 47,8%, ja que passem de 23 a 34; els delictes contra la llibertat i indemnitat sexual en un 28,3% i els delictes de tràfic de drogues en un 26,3%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00