Deportes

El COE trasllada al COI que la investigació a Figueras no afecta a la solvència de la candidatura Pirineus-Barcelona

ACN

Barcelona

El president del COE va enviar una carta el passat 19 de novembre al president de la comissió de candidatures del COI, Octavian Morariu.

En aquesta carta Alejandro Blanco asegura al CIO que els “incidents” recents que han afectat al líder de la candidatura, es a dir al secretari d´esport de la Generalitat, no han d´afectar la solvència de la candidatura olímpica pels Jocs d´Hivern el 2030, Pirineus-Barcelona.

Recordem que el jutjat d´instrucció número 1 de Barcelona va ordenar la detenció de Figueras i que l´investiga en el marc d´una trama de corrupció que hauria desviat dos milions d´euros públics a fundacions properes a l´antiga Convergència, i que entre altres coses els investigadors sospiten que es pretenien desviar il.lícitament diners de la pròpia candidatura olímpica.

En la seva carta Alejandro Blanco, president del COE, manifesta l´interés per la candidatura, diu que hi està plenament implicat i que es referma en la confiança del l´íder de la candidatura Gerard Figueras.

Fonts del COE han admés la tramesa de la carta per bé que no n´han volgut desvetllar el contingut.

El COI “dialoga” amb les candidatures

Aquesta carta és de vital importància i arriba en el moment que la candidatura espanyola es disputa l´assignació amb Sapporo, Salt Lake City, i encara possiblement una darrera candidatura centre-europea.

Ara el COI i candidatures són en “fase de diàleg”i será a petició i a iniciativa del COI que es demanarà que els candidats formalitzin la candidatura.

El sistema ha canviat, i ara no es fa la clàssica votació de l´assemblea del COI per evitar el costòs desgast de la competència, i s´opta per l´assignació, l´acord entre la candidatura i el COI.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00