Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 22 de Enero de 2020

Otras localidades

Contingut patrocinat

Startups i grans empreses, cara a cara a Barcelona Startup Congress

La jornada concentrarà startups líders com Badi, Goin, Akiles, Nemuru, Nannyfy, Social Car o Inviertis

Aigües de Barcelona, Savills Aguirre-Newman i Gesvalt, entre les grans que aportaran la seva visió a través de les diferents ponències de l'esdeveniment

L'elit emprenedora es reuneix per primera vegada el 12 de desembre a Barcelona Startup Congress, un esdeveniment dissenyat per acollir anualment debats clau per al conjunt de el sector. En la seva primera edició, abordarà la relació entre startups i grans empreses amb la presència de CEO, directius i inversors com Carlos Pierre, fundador i conseller delegat de Badi, Sandra Daza, directora general d'Gesvalt o Mar Alarcón, fundadora i consellera delegada a Social Car. A través de diferents ponències i taules rodones, es tractaran temes com el repte tecnològic, l'evolució del mercat immobiliari o com assentar un projecte després d'arribar l'èxit comercial.

"Les grans empreses estan molt pendents del que fan les startups, i viceversa. Aquest congrés vol ser l'excusa perquè perfils molt diferents però amb connexions evidents puguin trobar-se una vegada a l'any i intercanviar sensacions", expliquen els fundadors de AMANO, Raimon Recoder i David Peris-Mencheta, coorganitzadors de l'esdeveniment al costat de Valkiria. Claudia de la Riva, CEO de Nannyfy i que participarà en una taula rodona sobre apoderament femení, explica que "Barcelona mereix liderar una trobada anual d'aquestes característiques. Comptem amb un talent increïble i hem d'aprofitar "

En aquest sentit l'esdeveniment, que compta amb el suport de SER Catalunya, acollirà figures de primer nivell que aportaran visió i experiència en camps com el fintech, proptech, inversió i capital risc o gestió empresarial. Nicolas Salame (Akiles), Marie-Laure Fenet (Savills- Aguirre Newman) i Rebeca Pérez (Inviertis), entre d'altres, compartiran espai per debatre sobre el repte tecnològic en un entorn altament competitiu com l'immobiliari.

"La constant aparició d'avenços tècnics és fonamental en la relació actual entre grans empreses i startups: de vegades juga un paper col·laboratiu, encara que sovint segueix sent un element de fricció", explica el responsable d'Akiles. David Riudor (Goin) i Albert Llorens (Bnc10) compartiran per la seva part la seva experiència amb altres executius en empreses fintech de referència mentre que figures com Helena Torras, Carlos Blanco i Daniel Oliver aportaran del punt de vista de l'inversor.

Barcelona, líder en inversió i talent

Només l'any passat, a Espanya es van crear 4.115 startups. Madrid i Barcelona, amb 1.235 i 1.197 empreses respectivament, ocupen el cinquè i sisè lloc entre els principals hubs europeus en creació de noves empreses. També en 2018 la inversió en el sector va créixer un 63,7%, fins a situar-se en 1.300 milions, superant per primera vegada la barrera dels mil milions. Aquests són només algunes dades que mostren el bon estat de salut de l'emprenedoria a Espanya, actualment posicionada com un dels països líders en atracció de talent a Europa.

En aquest últim camp destaca Barcelona: el 2018 es va col·locar com la tercera ciutat en atracció de talent de la Unió Europea, per darrere de Londres i Berlín, i la quarta del món. El primer lloc correspon a Nova York, segons dades d'EAE Business School. Aquestes xifres han aconseguit que la ciutat hagi acaparat 12 de les 29 rondes superiors als 10 milions d'euros, col·locant amb 871 milions en el quart lloc del món per inversió en startups.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?