Sociedad

El documental "Menorca, Reserva de Biosfera, a la recerca de l'equilibri" s'estrenarà a mitjans de desembre

Dirigit per Jordi i Toni Escandell, el film comptarà amb quatre sessions a Ciutadella i Maó els dies 13, 14, 17 i 19 de desembre

Frame del documental / Paleàrtica

Mahón

La naturalesa i l'home escriuen una nova pàgina en la història de l'equilibri natural d'una illa declarada reserva de biosfera fa més de 25 anys. Així comença la presentació de "Menorca Reserva de Biosfera, a la recerca de l'equilibri" el nou film de Paleàrtica films, formada per la família Escandell, i dirigit per Toni i Jordi Escandell. Un nou documental sobre la Reserva de Biosfera de Menorca que narra la vida salvatge de l'illa i el compromís que vam adquirir per conviure en equilibri amb ella.

El documental serà estrenat al llarg de les pròximes setmanes a Ciutadella i Maó amb quatre passis. Els dies 13 i 14 de desembre l'estrena tindrà lloc als Cinemes Canal Salat de Ciutadella a les 20.00 h i 17.30 h respectivament. A Maó, l'estrena del documental es farà els dies 17 i 19 de desembre al Ocimax a les 20.15 les dues sessions. Totes les sessions seran gratuïtes i les entrades es podran recollir a les taquilles de les sales de cinema.

L’últim documental de la productora Paleàrtica Films, formada pels quatre membres de la família Escandell, realitza un itinerari al llarg de les 4 estacions pels diferents ecosistemes terrestres i subaquàtics de l'illa per mostrar la seva naturalesa, única al món, i explica el funcionament de l'ecologia de l'illa en relació amb totes les espècies que l'habiten, mostrant escenes inèdites sobre el seu comportament. Algunes històries, relata Jordi Escandell, sorprendran els mateixos menorquins, ja que l'illa guarda secrets que encara avui dia es desconeixen.

El film guarda també un espai per a l'home i la seva interrelació amb la natura. La seva arribada fa milers d'anys va suposar una interferència, la modificació del paisatge i l'establiment d'una relació amb l'entorn i les espècies animals presents que va modelar la història natural de l'illa. "Menorca Reserva de Biosfera, a la recerca de l'equilibri" explica aquesta història i la del compromís de l'home per conviure en equilibri amb l'entorn.

Rodat en 4K i d'una hora de durada, el documental és un homenatge a Menorca després del seu 25è aniversari com a Reserva de Biosfera, ha estat coproduït amb IB3TV i ha comptat amb el patrocini de l'Institut d'Estudis Baleàrics, la Fundació Foment del Turisme i l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00