Sociedad

Clos, Hereu i Trias asseguren que a la Barcelona actual li falta ambició

Els tres ex alcaldes van participar en un debat organitzat amb motiu de la presentació del llibre "Barcelona pròxima" de Andreu Ulied

Col·legi Enginyers

Barcelona

El col·legi d’Enginyeria de Camins ha reunit tres ex alcaldes de Barcelona per parlar de la ciutat. Joan Clos, Jordi Hereu i Xavier Trias van participar la setmana passada en un debat organitzat amb motiu de la presentació del llibre “Barcelona pròxima” de Andreu Ulied. Hi va haver consens en que a Barcelona li falta ambició i no es van posar d’acord sobre el tramvia.

Els tres ex alcaldes van coincidir en que Barcelona necessita recuperar la capacitat “de pensar en gran”. Joan Clos assegurava que s’ha perdut aquest costum i que “s’ha de passar del soft al hard” en el projecte de ciutat. Diu que “si ens quedem només amb el soft, molt bé, molta qualitat de vida, però perdrem pistonada”.

Xavier Trias, en aquesta línia, va assegurar que “Barcelona ha de decidir en què volem ser líders i on volem portar aquesta ciutat”. Decidir en definitiva “si volem ser un més” o “tornar a ser referents com hem sigut durant molt de temps”.

Durant el debat, moderat per la periodista de Betevé, Eva Arderius, va ser inevitable parlar de la connexió del tramvia per la Diagonal i aquí les posicions van ser força diferents.

L’ex alcalde, Xavier Trias, va insistir en què aquest projecte no s’hauria de tirar endavant perquè hi ha sistemes més barats que farien, diu la mateix funció. I va afegir: “com que estic fins als nassos d’aquest tema, si un dia es decideix fer el tramvia perquè és necessaris, que es posi, però que no sigui per interessos absolutament vergonyosos que existeixen”.

Jordi Hereu, en canvi, va defensar que quan hi ha ja dues grans xarxes de tramvia metropolitanes a un extrem i l’altre de la Diagonal, “el que crida bastant és a interconnectar-les”.

I Joan Clos va defensar que “tramvia sí” però “per sota de la Diagonal”, soterrat.

Hi van haver constants referències crítiques a les polítiques de l’actual govern i alguns retrets entre els tres ex alcaldes que van mantenir un to cordial i divertit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00