Sociedad

Els ciutadans de Barcelona pagaran una taxa per la recollida de residus

El govern de Colau vol que en el futur paguin menys els ciutadans que més reciclin

Contenidors d'escombreries al carrer Roger de Flor de BarcelonaACN

Barcelona

Els barcelonins començaran a pagar una taxa per la recollida de residus. Fins ara, només es pagava pel tractament de la brossa, però a partir de l’any que ve, els ciutadans hauran de pagar mensualment entre 2,2 i 4 euros més. La idea és que en el futur, paguin menys els que generin menys residus. És una nova mesura que el govern de Colau presenta per lluitar contra el canvi climàtic.

A Barcelona, a partir de l’any que ve tothom pagarà entre 2,25 i 4,25 euros al mes per la recollida de la brossa. Un impost que es cobrarà a través del rebut de l’aigua on també apareix l’actual taxa de tractament de residus.

En un primer moment, es pagarà més o menys en funció del consum d’aigua que es faci a cada domicili, que és un indicador del nombre de persones que hi viuen.

En el futur, el preu variarà en funció dels residus que generi cada districte o cada barri i més a llarg termini, segons la brossa que generi cada família. Això es podrà mesurar amb la recollida porta a porta o amb contenidors intel·ligents en els que cada família s’haurà d’identificar abans de llençar la brossa.

El regidor Eloi Badia ha explicat que és una iniciativa per lluitar contra el canvi climàtic.

L’Ajuntament també premiarà els ciutadans que utilitzin els punts verds amb descomptes de fins el 14 per cent amb aquesta nova taxa. El govern de Colau calcula que recaptarà 40 milions d’euros.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad