Sociedad
Medio ambiente

Menorca entra en escena a la cimera pel clima

Un debat de la vicepresidenta Maite Salord obre la porta a vàries intervencions illenques

Menorca guanya protagonisme a la cimera del clima de Madrid. / Zipi/EFE

Mahón

Menorca té des d’aquest dimarts una presència molt activa a la cimera del clima que té lloc a Madrid. La consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, i la directora insular de Reserva de Biosfera, Irene Estaún, participaran aquest dimarts capvespre a la ponència sobre la transició energètica a les illes organitzada per Endesa. Durant el debat, parlaran de lanecessitat i importància d’avançar en la transició energètica en un territori petit i finit com és l’illa de Menorca.

Per la seva banda, la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, participarà divendres a la taula rodona “Com les illes turístiques afronten els reptes del canvi climàtico: energia neta, adaptació i innovació”, organitzada pel Govern Balear, i on s’espera que també hi participin els consellers Juan Pedro Yllanes i Miquel Mir. Durant la seva intervenció, la Presidenta Mora, parlarà de l’estratègia Menorca 2030, impulsada conjuntament amb el Govern Balear, i com s’aplica a les polítiques turístiques de la nostra illa.

Paralelament la biòloga menorquina, Vanessa Mesquida, i els joves, Francina Fortuny, i Fabio Schneider, són els tres representants de Menorca que assisteixen aquesta setmana a la trobada de Joves de Reserva de Biosfera organitzada per la UNESCO, en el marc de la cimera COP25. L’objectiu de la trobada juvenil és consolidar la Xarxa Juvenil MAB, i principalment el grup espanyol, així com la possibilitat de desenvolupar i crear activitats que permetin lluitar contra el canvi climàtic, afavorir l'emprenedoria entre els joves per evitar el despoblament en zones rurals i la protecció de la biodiversitat per a la lluita contra el canvi climàtic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00