Sociedad
SUCCESSOS

El docent detingut per pressumptes abusos no tenia antecedents

La conselleria d'educació de l'ambaixada i la direcció del col·legi Maria Moliner afirmen que no han rebut cap informació prèvia a la detenció del docent, no els consten denuncies prèvies i asseguren que el mestre va passar tots els filtres entre ells el certificat de delictes de caire sexual

El detingut passarà demà a disposició judicial

El col·legi Maria Moliner d'Escaldes / Arxiu ANA

Andorra la Vella

El docent del col·legi Maria Moliner d'Escaldes detingut ahir per un presumpte delicte contra la llibertat sexual continua en dependències policials i molt probablement passarà demà a disposició judicial, segons fonts properes al cas.

La Conselleria d'Educació de l'Ambaixada Espanyola a Andorra i la direcció del centre afectat han mantingut avui reunions amb el personal de l'escola i ha convocat per a aquesta tarda un claustre extraordinari. També s'han reunit de manera informal amb les famílies que han acudit avui a portar els nens al col·legi, que manté l'horari habitual de classes i les activitats lectives previstes.

La conselleria i la direcció han tramès un comunicat conjunt en el què posen de relleu que el docent detingut ahir no tenia antecedents penals. I és així perquè la contractació del mestre va passar tots els filtres exigits per la legislació espanyola que inclou un certificat de delictes de naturalesa sexual.

Així mateix, tant la conselleria com la direcció del Maria Moliner afirmen que no han rebut "cap informació prèvia a la detenció del docent, ni per part de les famílies, ni de les autoritats andorranes ni per part de la Policia". I afegeix que no coneixen de primera ma els motius pels quals s'ha portat a terme la detenció.

Manifesta que "no constava denuncia prèvia per part de les famílies, ni s'havien apreciat indicis punibles en l'actuació del docent". Per afegir que, si bé les acusacions que recauen sobre el doncent "son gravíssimes, no es pot bolidar el dret del docednt a la presumpció d'innocència" alhora que manifesta "la plena confiança en les autoritats policials i judicials andorranes".

Els responsables educatius espanyols a Andorra han comunicat també que estan enn continu contacte amb el ministeri d'Educació espanyol "per articular els mecanismes necessaris i aclarir els fets".

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00