Sociedad

L´advocat de l´Estat constata contradiccions en el parentiu d´Abidal i el seu cosí i la jutge reclama aclariments

El representant de la Organización Nacional de Trasplantes insisteix que s´investigui la filiació del donant i el receptor

Eric Abidal i el seu advocat, Carles Monguilod, sortint de la Ciutat de la JustíciaACN

Barcelona

La jutge que investiga el cas Abidal per presumpte tràfic d’òrgans reclama noves diligències al Consulat d'Espanya a Lyon: “recabar testimonio o copias de las actas de nacimiento” del pare d'Eric Abidal i de la mare de Gérard Armand.

Resulta que l'Advocacia de l'Estat ha detectat una contradicció en les declaracions d´Abidal i el seu cosí.

El passat 8 de novembre en la seva declaració com a testimoni Gerard Armand va dir que la seva relació amb Eric Abidal és que són cosins “por parte de padre”.

Aquesta afirmació diu l´advocada de l'Estat no es correspon amb les diligències fins ara practicades.

L'advocada de l'Estat remarca en efecte que en la declaració d'Eric Abidal s'hi, el 22 de novembre, diu que “el padre de Eric Abidal y la madre de Gerard Armand son hermanos por parte de madre” i que el donant i el receptor tenen una àvia en comú que es diu Arsène Abidal.

De manera que Gerard Armand, aparentment, no va establir correctament el parentiu amb Eric Abidal ja que el que va declarar no es correspon amb els documents i amb la pròpia declaració d'Abidal.

“Dada la aparente contradicción del testigo” diu l'escrit de l'Advocacia de l'Estat “parece imprescindible recabar las actas de nacimiento” o el testimoni.

I la Jutge ho ha reclamat formalment, mentre s'espera el resultat dels informes mèdics sol·licitats a l'Hospital de la Vall d'Hebron per confirmar l'ADN d'Abidal i del donant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00