Sociedad

Un intent de suïcidi cada dos dies

En aquests casos, s'activa el Codi Risc Suïcidi, que permet fer un seguiment de les conductes del pacient, per evitar que ho torni a intentar

Getty Images

Girona

A les comarques de Girona, cada dos dies hi ha un intent de suïcidi. En aquests casos, s’activa el Codi Risc Suïcidi, que permet fer un seguiment de les conductes del pacient, per evitar que ho torni a intentar.

De les 164 persones que de mitjana intenten suïcidar-se cada any, 1 de cada 10 ho torna a intentar al cap d’un temps. Precisament per evitar que es repeteixi, la primera vegada els metges activen el Codi Risc Suïcidi, que implica un seguiment del pacient amb trucades i visites continuades.

Els metges diuen que darrera de la majoria d’intents de suïcidis hi ha atacs d’ansietat i depressions, i per això, creuen que és fonamental que l’afectat o persones del seu voltant demanin ajuda.

A més, el suïcidi és la primera causa de mort entre els adolescents. Els experts treballen en com actuar en aquests casos i en campanyes de prevenció. Del total d’intents de suïcidis que hi ha cada any a les comarques de Girona, 1 de cada 10 són adolescents.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00