Sociedad

8.700 persones han estat ateses perquè han intentat treure's la vida en 4 anys a Catalunya

Des de l'entrada en funcionament del Codi Risc suïcidi de la Generalitat, a 3.300 persones més se les ha atès perquè se'ls ha passat pel cap suïcidar-se

Getty Images

Barcelona

De les més de 12.000 persones que hi ha al registre del Codi Risc Suïcidi, bé sigui per temptatives o per idees suïcides, un miler han estat ateses en dues ocasions i 360 hi han anat 3 o més vegades. El Director del Pla Director de Salut Mental i Addiccions de la Generalitat, Jordi Blanc, diu que, les persones que ja han fet una temptativa, són les que tenen més opció de repetir després i cal fer un seguiment perquè ja hi ha un senyal d’alarma que ha entrat al sistema.

Seguiment mèdic per rebaixar aquestes xifres

Mitjançant el Codi Risc Suïcidi, els serveis d’urgències registren tots els casos de persones que hagin intentat suïcidar-se o que hagin tingut idees suïcides. A urgències, el psiquiatra introdueix dades mèdiques en el registre i partir d’aquí es fa el seguiment des del moment que surt d’alta de l’Hospital. Si el pacient és adult, ha de rebre una visita ambulatòria en 10 dies i, si és menor, en 3 dies, tot i que en el cas dels adults la visita és voluntària.

Perfil de les persones registrades

Entre les persones de més de 20 anys, hi ha més noies que nois que són ateses als hospitals. A partir d’aquesta edat, s’equiparen els casos. Les dones utilitzen de manera majoritària fàrmacs per intentar treure’s la vida. Els homes solen fer servir mètodes més violents com un llançament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00