Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 28 de Febrero de 2020

Otras localidades

Sense diners pel transport públic

Rutes per anar a centres sanitaris o als centres especials de treball de Girona han quedat paralitzades per un deute de 400.000 euros, que la Generalitat ha deixat de pagar als consells comarcals de muntanya

El Govern no ha abonat la meitat de l'ajut del 2019 pel transport a demanda i els consells comarcals gironins es neguen a oferir-lo el 2020 si no tenen els diners

Sense diners pel transport públic

Arxiu (Generalitat)

El Govern no ha pagat la meitat de l'ajut del 2019 pel transport a demanda en les comarques de muntanya. En total, el forat que ha deixat als consells comarcals de la Cerdanya, el Ripollès, la Garrotxa i la Selva puja a uns 400.000 euros. Sumant-li les comarques del Pirineu de Lleida, la xifra supera els 600.000 euros. El servei de bus a demanda serveix per arribar a pobles aïllats, polígons o centres mèdics on no arriben les línies regulars. Pels consells comarcals, la retallada ha arribat per sorpresa, dies abans de les festes de Nadal en el cas de les comarques de Girona i fa pocs dies en el cas de Lleida.

Pressió al govern

Per aquest 2020, les comarques afectades de Girona han acordat no seguir donant el servei per pressionar al govern català, perquè diuen que no poden fer front a aquesta situació. El Departament de Territori els ha promès que pagarà aquest any, i ha demanat a les empreses concessionàries que segueixin oferint aquest servei perquè no quedi interromput.

Tot i això, els presidents dels consells comarcals demanen que el compromís quedi per escrit perquè temen que enguany es perllongui aquesta situació financera. "La confiança amb el conseller [Damià Calvet] hi és però no tenim cap document que ho digui", ha assegurat el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joaquim Colomer, que ho ha vinculat a les "retallades" marcades pel Departament d'Economia i Hisenda l'estiu passat per complir amb el dèficit.

Al Pirineu de Lleida, consells com el de l'Urgell, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça confien en la promesa del Govern de saldar el deute aquest gener. Del contrari, ha dit Carles Isús, president del Sobirà, el servei es deixarà de prestar: "Esperem que al mes de gener ja hi hagi la normalitat amb el pressupost previst, i si no nosaltres hem de deixar de fer el servei".

Cohesió territorial

El transport a la demanda és fonamental per lluitar contra l’aïllament d’aquestes comarques. Només a l’Alt Urgell hi ha 17 línies de bus a la demanda, que donen servei a prop de 10.000 persones.

En alguns pobles del Ripollès, com a Molló, és l’únic transport públic que hi arriba, amb dos viatges el divendres i el diumenge que enllacen amb Barcelona.

A la Garrotxa, el bus serveix per connectar els polígons industrials, i a la Selva, l’utilitzen per anar al metge o a centres especials de treball com el d'Arbúcies i Blanes. "A aquesta comarca tant especial, amb moltes urbanitzacions, anava molt bé", ha explicat el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?