Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 18 de Enero de 2020

Otras localidades

Mollet bat un nou rècord sense cap accident mortal al casc urbà

El municipi porta 12 anys consecutius sense víctimes mortals en sinistres als carrers del municipi

La plantilla de la policia local de Mollet del Vallès /

A l'altra cara de la tràgica estadística de trànsit a les carreteres catalanes hi ha Mollet del Vallès, una ciutat de més de 50.000 habitants, que ha aconseguit per dotzè any consecutiu no tenir cap accident mortal al casc urbà del municipi. L'últim va ser l'any 2007 i hi va perdre la vida una dona que anava dins d'un cotxe després que una moto impactés amb el vehicle i entrés pel parabrises.

No tenen cap fórmula màgica però la constància i probablement una certa dosi d'atzar els estan ajudant. La Policia Local del municipi fa cada any 1.800 controls d'alcoholèmia i drogues, als quals cal sumar-hi els de cinturó, casc, sistemes de retenció infantil i excés de velocitat. "Fem controls cada dia i a més ens sumem a les campanyes que fa també trànsit", explica el cap de la Policia Local, José Francisco Muñoz, visiblement satisfet amb els resultats però conscient que cada cop serà més difícil mantenir aquest rècord tan positiu.

Un rècord, premiat

Des de la Policia Local i l'Ajuntament organitzen la formació viària als menors de la ciutat, des de P3 fins a l'institut. Uns 3.000 escolars reben educació viària cada any. També revisen tots els punts sensibles quan hi ha un accident, per intentar que no es repeteixi. "De vegades és moure un contenidor, retallar un tros de jardineria o canviar una senyalització, per adaptar la zona i reduir el risc d'accidents", detalla Muñoz. A més, tenen els carrers sembrats de càmeres de videovigilància que capten i enregistren qualsevol infracció.

Són mesures que també fan altres municipis. Però Mollet del Vallès destaca perquè acaba de tancar el seu dotzè any sense cap accident mortal als carrers del municipi, una fita que va ser reconeguda el 2019 amb el Premi Educa Ciudad Cero concedit per l'Associació Internacional de Professionals per a la Seguretat Viària (AIPSEV). "Fins llavors potser els ciutadans no n'eren tan conscients però penso que és un motiu de satisfacció perquè és una feina que fem entre tots".

Un accident cada dia, però lleu

A Mollet hi ha un accident cada dia, de mitjana, però la majoria són lleus, petites topades. La Policia Local ha detectat a finals d'aquest any un increment d'accidents amb patinet i ha començat a multar aquests vehicles. Hi ha hagut 6 sinistres i han sancionat 7 conductors. "És una novetat i hi estarem molt atents", ha dit el cap de la Policia Local de Mollet.

La Direcció General de Trànsit ha fet pública aquest desembre una instrucció que faculta a les policies locals a sancionar els conductors d'aquests vehicles de mobilitat personal si per exemple van beguts o drogats, sense casc, amb auriculars endollats a la ràdio, o si circulen per les voreres o zones destinades als vianants.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?