Sociedad
Contaminación

Ja es pot saber la contaminació atmosfèrica del port de Maó

La posada en marxa de les estacions de l'APB demostren els puntuals nivells molt alts de partícules en suspensió

Autoritat Portuària ha instalat uns relés semblants per a vigilar l'aire al port de Maó. / APB

Mahón

Els maonesos ja poden conèixer la minut la qualitat de l'aire que respiren. Autoritat Portuària de Balears ha posat en marxa una estació de control per vigilar la contaminació al port.  Es tracta de la primera d'aquest tipus que aporta dades a l'instant a el públic en general a través d'internet.

Es pot veure a través del web de Autoritat Portuària de Balears i registra paràmetres com monòxid de carboni, diòxid de nitrogen, ozó, diòxid de sofre, partícules i soroll.

Des del grup ecologista GOB, un dels principals grups de pressió que demanava que aquestes dades fossin accessibles, hi ha satisfacció. Miquel Camps és el coordinador general. Indica que ara ja es poden començar a detectar incidències. Ara caldrà esperar un temps per a poder valorar com cal les dades i veure si els pics de contaminació obeeixen a vaixells determinats o al funcionament de la central tèrmica.

En els primers dies de funcionament ja s'han detectat diversos indicadors que es disparen puntualment fins a nivells perillosos, sobretot el de partícules. Miquel Camps, coordinador del GOB, exposa que aquestes partícules són petites cendres que es poden introduir a les vies respiratòries i atacar als pulmons.

Fins ara hi havia estacions de control d'emissions de l'aire a Menorca però no eren de domini públic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00