Sociedad

Menorca celebra la seva Pasqua Militar

El Comandant General de Balears, Fernando García Blázquez, destaca el paper de les forces armades i el seu procés d'adaptació per fer front a les noves amenaces

Pasqua Militar a Maó / Radio Menorca

Mahón

Menorca va viure aquest dilluns la seva commemoració de la Pasqua Militar amb un seguit d’actes i desfilades al Govern Militar de Maó amb la presència del Comandant General de Balears, Fernando García Blázquez.

En el seu discurs, García Blázquez, va destacar el paper de les forces armades i el seu procés d'adaptació per fer front a les noves amenaces presents i futures contra la pau i l'estabilitat i va assenyalar la necessitat de comptar amb un “suport pressupostari estable”.

En la seva intervenció davant les principals autoritats de l’illa es va referir també als canvis “cada vegada més ràpids i profunds, en un món interconnectat fins en els menors detalls”, la inestabilitat que generen a nivell mundial les crisis econòmiques i socials, el terrorisme global, la criminalitat informàtica sense fronteres, els efectes de l'activitat humana al planeta, i el tràfic de persones i migracions massives, sobretot en el Mediterrani.

García Blázquez va concloure la seva intervenció manifestant el compromís de les Forces Armades en la defensa de la sobirania i independència d’Espanya. de la seva integritat territorial i del seu ordenament constitucional».

Recordem que la Pasqua Militar commemora l'estima als exèrcits en record de la recuperació per a la corona espanyola de l'illa de Menorca, després de la rendició dels britànics al gener de 1782, i és una festivitat instituïda en temps de Carles III.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00