Sociedad

Marta Xargay: "tenim una plantilla per poder lluitar tots els títols"

La jugadora gironina arriba del Dynamo de Kursk i ha firmat fins a final de temporada i tres anys més

El president de l'Uni diu que han passat de "descobrir talent" a "atraure talent"

Helena Oma pateix un trencament de lligaments encreuats del genoll esquerre i es perd el que queda de temporada

Xargay abans d'entrar a l'Ajuntament de Girona, on ha estat presentada. / R.M. (Ràdio Girona)

Girona

"Si et despistes et pot guanyar qualsevol" però L'Uni Girona "és un equip complert", una plantilla que "hauria de poder lluitar tots els títols, arribar a les finals" i, a l'Eurolliga, "hauríem d'intentar guanyar tots els partits de casa i a fora rascar-ne algun". Missatge ambiciós de la nova incorporació de l'equip vermell i negre, Marta Xargay, que torna al que va ser el seu equip 10 temporades i uns quants títols després amb Salamanca, Praga, Kursk i la selecció espanyola.

El seu fitxatge s'ha forjat en poques hores. Les coses no li anaven bé a Rússia (plantilla llarga, excés d'estrangeres) i en plenes vacances de Nadal, el club -a cop de telèfon- ha aconseguit lligar-la fins a final de temporada i tres més que sempre es podrien tancar si "arribés alguna oferta irrebutjable", ha admès el president de l'entitat, Cayetano Pérez.

Pérez ha explicat que, tot i que mantenen la premisa de "no estirar més el braç que la màniga", amb Xargay fan "un salt qualitatiu" i creu que han passat "de descobrir talent que marxava a arrossegar talent de fora" que se sent atret per l'equip, el projecte i la ciutat, un actiu que ha qualificat de "salari emocional".

La mateixa Xargay ha reconegut que ha renunciat a ofertes més importants que la de Girona perquè, a part del gran nivell del projecte esportiu, després de 10 temporades lluny de casa, enyorava "poder anar a dinar el diumenge a casa dels pares" o passejar per Girona amb la seva germana "un divendres a la tarda".

La nova incorporació creu que pot aportar "agressivitat en defensa" i encara és una incògnita si podrà jugar aquest dijous contra el Lió a l'Eurolliga. "Els papers ja son a la FIBA i ara només falta que rebem l'Ok", ha detallat Cayetano Pérez.

Oma, lesió important

Durant la presentació de Marta Xargay, el president de l'Spar CityLift Girona ha explicat que les proves han confirmat que la lesió que es va fer durant l'últim partit de lliga l'aler Helena Oma és greu; un trencament de lligaments encreuats que li impediran acabar la temporada.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00