Sociedad

El turisme gironí s'asseu al divan

Ho farà la primera meitat de l'any amb diverses jornades que han de definir l'estratègia conjunta per aquesta nova dècada

Els membres de la Taula Gironina de Turisme en la presentació dels debats sobre el sector gironí / ACN (ACN)

Girona

5 jornades de debat hauran de servir per redactar un pla que guiï cap on ha d’anar el sector turístic de Girona en els proper anys. El primer debat es farà a finals de mes a Girona i se’n faran quatre més a Roses, Olot, Platja d’Aro i Lloret.

Volen recollir totes les veus del sector per evitar un turisme de sol i platja concentrat a l’estiu. A més, el president de la Taula del Turisme, Jordi Martí, alerta que el debat sobre la massificació del turisme no es basa en dades reals

Els debats tindran la mirada posada també en l’urbanisme i el medi ambient, i volen servir per pressionar les administracions quan hagin de fer noves regulacions dels càmpings o dels pisos turístics.

Defensa aferrissada del turisme

L'ha fet la degana d’Economia de la Universitat de Girona. En la mateixa presentació d’aquestes jornades, la professora ha defensat que -malgrat la precarietat- ha ajudat a reduir l’atur en els pitjors anys de la crisi.

Anna Garriga en el mateix acte ha assegurat que el turisme ha servit per reduir l’atur durant la crisi. Malgrat les veus que alerten de la precarietat, la professora ha defensat que és clau per l’economia.

Garriga ha recordat que el turisme representa més del 20 per cent del PIB de Girona.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad