Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 24 de Enero de 2020

Otras localidades

Treball creu que Ryanair va ocultar informació als treballadors de Girona

Podria haver incomplert la llei per la forma en què ha actuat amb els treballadors de la base de Girona

Inspecció de Treball en el seu informe determina que Ryanair podria haver-se reservat informació durant les negociacions per l'ERO. L'empresa finalment va evitar tancar la base de Girona, però la plantilla va passar a treballar 9 mesos a l'any.

Aquest canvi, diu la Direcció de Treball del govern central, hauria d’haver-se plantejat de forma seriosa des del principi, i no com a mera hipòtesi durant el període de consultes.

Pel delegat del sindicat del pilots SEPLA, Roberto Pérez, aquest informe desacretia tot el procés. Ryanair deia que passava un mal moment econòmic, però Inspecció de Treball assegura que tenen números positius i que les subvencions que reben de la Generalitat permeten garantir la viabilitat de les rutes de Girona.

Per això, la Inspecció de Treball creu que la companyia va actuar de forma il·legal plantejant a la plantilla l’opció de treballar com a fixos-discontinus a canvi de no tancar el centre de treball. Una tesi que els sindicats adjuntaran en la demanda que ja han presentat a l’Audiència Nacional.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?