Martes, 22 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Cultura

Més atenció pels Pessebres Vivents

Dos dels principals Pessebres Vivents del Camp de Tarragona demanen més implicació de les institucions en aquestes iniciatives culturals. Consideren que no es valora prou el potencial humà que hi ha al darrere i el treball d'integració social i de promoció econòmica que comporten.

Imatge del Pessebre dels estels de l'Associació Masia de Castelló.

Imatge del Pessebre dels estels de l'Associació Masia de Castelló. / Cedida - la Masia de Castelló

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
L'Espluga de Francolí

“Tenim un actiu humà molt gran, però s’ha de cuidar”. Així ho han explicat Santi Nòmen, president de l’Associació Masia de Castelló, impulsora del Pessebre dels Estels de Vandellòs, i Xavier Lozano, coordinador del Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí, en una entrevista al Soroll Camp de Tarragona amb Jordi Cartañá. D’altra banda, també han celebrat que els dos Pessebres Vivents viuen un bon moment: els primers s’han situat al llindar dels 7.000 visitants i els segons han superat per primer cop els 5.000. Podeu recuperar l’entrevista sencera a continuació:

Segons Lozano, la clau de l’èxit dels Pessebres Vivents del nostre territori té a veure amb què les persones busquen experiències sensorials: els Pessebres Vivents són un viatge en el temps a la vida rural catalana. Nòmen explica també que els agrada apostar per la interacció. Assegura que s’ha creat un lligam entre el públic i els personatges, que cada vegada s’impliquen més en explicar les professions que representen i connectar amb el poble que els segueix.

A més a més, Lozano ha destacat el paper solidari del Pessebre. Cada any, part dels beneficis els destinen a causes socials. Aquest any, “com no podia ser de cap altra manera”, l’associació escollida ha estat la Riuada Solidària. “Hem volgut que aquests diners anessin destinats als damnificats pels aiguats. Entre el nostre equip també n’hi ha, i ho hem viscut de molt a prop. Fins i tot vam haver d’aturar uns dies el muntatge del Pessebre quan va passar tot”, explica.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?