Jueves, 13 de Agosto de 2020

Otras localidades

MOSCA NEGRA

El COPATE reclama que Catalunya pugui intervenir en la regulació dels cabals de l'Ebre

L'ens demana que la Generalitat pugui negociar amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre la regulació dels cabals per fer els tractaments contra la mosca negra

El COPATE reclama que Catalunya pugui intervenir en la regulació dels cabals de l'Ebre

Cedida

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha reclamat que Catalunya pugui intervenir en la regulació dels cabals del riu Ebre.

Des de l'ens han demanat que la Generalitat pugui tenir un interlocutor per negociar amb la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) una quantitat de cabal que permeti fer els tractaments de la mosca negra quan toca.

Aquest passat dimarts el Delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, anunciava que la Generalitat havia donat llum verda al pressupost que necessitava el COPATE per començar els tractaments aquest mes de gener, que ascendeix a 783.000 euros.

El president del COPATE, Joan Alginet, explicava, però, que "ja ha arribat el producte, l'helicòpter està a punt per fer el tractament, però hi ha massa cabal per començar" i ha assegurat que cal que "el tram català de l'Ebre, el tram final, pugui tenir capacitat per regular el cabal".

Alginet també ha remarcat que la regulació no implicaria cap perjudici per al Delta de l'Ebre ni per l'aportació de sediments, ja que seria "regular l'Ebre unes hores, rebaixar el cabal mentre duren els mostrejos i per poder iniciar, l'última setmana de gener, el tractament".

Els tècnics sempre han recomanat iniciar els tractaments contra la mosca negra al mes de gener, però durant uns quants anys això no ha estat possible perquè el finançament ha arribat amb retard.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?